Întrebări frecvente

Răspunsurile pentru întrebările cele mai frecvente.

Dacă aveţi întrebări căutaţi răspunsurile în lista de mai jos. Dacă nu aţi găsit răspunsul, contactaţi-ne.

Kredyt Inkaso se angajează în recuperarea datoriilor rezultate din acordarea de credite neperformante. În absenţa unei rambursări corecte a datoriei de către debitor, conform contractului încheiat, creditorul iniţial (de ex. Bănci, Companii de telefonie) cedează creanţa către o companie specializată în colectarea acesteia, cum este şi Kredyt Inkaso.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc?

În cazul în care datoria nu se lichidează pe cale amiabilă, cazul va ajunge în Instanţa, ceea ce poate cauza costuri suplimentare, uneori foarte mari. După emiterea de către instanţa a ordinului de plata şi lipsa de plata a datoriei în termenul specificat, de recuperarea datoriei se va ocupa executorul judecătoresc.

De ce datoria a fost vândută fără consimțământul meu?

În conformitate cu prevederile Art. 1578 şi Art. 1579 din Noul Cod Civil, creditorul poate să transfere creanţele prin cesiunea de creanţă, acesta fiind contractul prin care se cedează creanţa de la creditorul iniţial (furnizor) către o altă entitate (cumpărător) fără consimţământul debitorului.

De ce trebuie să plătesc în cazul în care sunt moștenitor?

Patrimoniul unei persoane decedate, care urmează a fi moștenit, include atât bunuri, cât și datorii. La decesul unei persoane, patrimoniul acesteia se transmite pe calea moștenirii legale sau testamentare către moștenitori. Patrimoniul unei persoane cuprinde atât un activ (bunuri, drepturi), cât și un pasiv (obligații patrimoniale, datorii etc.). Pe cale de consecință, cei care acceptă moștenirea defunctului vor prelua inclusiv obligații ale acestuia, conform art. 1.114 și 1.115 din Noul Cod Civil.

Din ce se compune datoria?

Datoria este compusă din următoarele elemente: datoria principală (de ex.: credit, factură etc.), dobânda şi eventualele penalităţi şi costurile în funcţie de tipul de servicii pentru care s-a creat datoria.

Unde pot plăti debitul restant?

Puteți plăti la orice sucursală BRD Groupe Societe Generale, la ghișeu sau la ROBO BRD, dar și in locatiile un-doi Centru de plăți si in centrele de plata Pay Point, folosind codul de bare din notificări. Puteți găsi pe site-ul: http://www.un-doi.ro/magazine/ lista locațiilor un-doi Centru de plăți, iar pe site-ul https://paypoint.ro/locatii lista locațiilor Pay Point.Logo Kredyt Inkaso S.A.

B-dul Decebal Nr. 25-29, Etaj 7 (Nivel 8), Sector 3, Bucuresti

telefon: 0372.30.99.22

colectare@kredytinkaso.ro